† gézus él †

†††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††

Rovatok

Légy résen!

A széles látókör Frei Tamásnak is jár

Már nincs sok időd

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Légy fültanú!

Jól hallottam, egy lepke szállt el?

Bizsergő érzés

2007.10.24. 19:56 | gézus | 2 komment

Címkék: rekláminger

Egy időben volt egy olyan hülye divat, hogy még nagyvállalatok sem átallottak saját imidzsük fényezéséhez valamilyen állatfigurát felhasználni. Lehetett is ebből félreértelmezés, csak hogy az egyik legjobban sikerültet, a ravaszdi lakáskasszát említsük. Most meg jönnek itt nekünk ezek a telekommunikációs mogulok a maguk bogaras elképzeléseikkel.
Mi akar ez lenni, az ízeltlábúak rehabilitációja, esetleg az első gyámoltalan lépés Ázsia ínyenckonyhái felé? Mostantól akkor nem kell undorodva tekintenünk egy rovarra sem, mert gyakorlatilag bármelyikük feltűnhet egy jól irányzott reklámanyagban? Hogyan ítéljük meg például a szkarabeuszt? Galacsinhajtó bogárként, mely gyakorlatilag szarból épít várat, egészen pontosan ganajlabdacsot, ezután az is ott viríthat az étkezőasztalunkon, egy épp aktuális termék értékesítéstámogató eszközeként? Lehet, hogy nem is olyan távoli, amikor valamelyik nagyágyú mégis bevállalja az általunk már korábban szemrevételezett potenciális reklámfotót?

Persze a helyzet ma merőben más, mint volt annak idején. Korábban egy szimpátiát keltő jószággal próbálkoztak a cégek, kisebb-nagyobb sikerrel. Ma viszont… Az egyik a szójátékot próbálja beemelni, sőt ha úgy vesszük beerőltetni a képi világba, a másik a verőköltő bodobácsok párzását igyekszik piedesztálra állítani. Az előbbinél hangyák háborúznak, a másiknál katonabogarak dugnak.
A T-Kábel a hangyairtás ígéretével tör a minőségi szolgáltató címére, az EnterNet viszont képes volt az egész oldalát bepoloskázni (hozzátesszük, elképzelhető, hogy ők talán már halottak napjára készülnek, hisz manapság nagy tételben a temetőkben fedezhető fel ez a poloskafaj, mely nem összetévesztendő a közönséges temetőbogarakkal, mert azok ugyebár leginkább a dögre gyűlnek).

Hogy akkor végül kinek is lesz igaza? Make Love Not War.

A bejegyzés trackback címe:

https://gezus.blog.hu/api/trackback/id/tr70218356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonym 2007.11.07. 13:32:05

bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű...

gézus 2007.11.07. 14:27:06

Hát mégis... ki más mondaná? Muszáj rendet csapni :)
süti beállítások módosítása