† gézus él †

†††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††

Rovatok

Légy résen!

A széles látókör Frei Tamásnak is jár

Már nincs sok időd

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Légy fültanú!

Jól hallottam, egy lepke szállt el?

A bezártság szabaddá tesz

2008.01.27. 22:04 | gézus | Szólj hozzá!

Címkék: izrael némi erőszak

Jól fejlett humorérzék, vagy csak valami morbid játék…? Cseppet sem, a hír igaz. Izrael egy csodálatos beruházás gondolatát vetítette előre, egy, az izraeli-egyiptomi határ teljes hosszában felállítandó biztonsági kerítés vízióját. A holokauszt emléknapján a zsidó állam igazán méltó módon tiszteleg a szögesdrótokkal átszőtt önkényes fogvatartások áldozatai előtt.
Izrael egy rettegett, s a biztonság kedvéért kellően sokat is emlegetett korszak hivatalos lezárásának, az  auschwitzi haláltábor felszabadításának - napra pontosan - 63. évfordulóján bejelenti, hogy (egy újabb) kerítést emel. Mindezt aznap tudatja a világgal, amikor közösségi bűntudatunkat már egyébként is rendesen felpiszkálva épp arra próbál figyelmeztetni, hogy mennyire csúnya dolog is az akaratunk ellen való bezártság. Ez legalább akkora cinizmus, mint a kapu feletti felirat: Arbeit macht frei.
Meg nem történtté tenni nem lehet. Soha ne feledjük - kerítés meg szögesdrót. Akkor őket zárták be, most ők zárják be magukat… meg még jó néhány honfitársukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://gezus.blog.hu/api/trackback/id/tr40317106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása