† gézus él †

†††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††

Rovatok

Légy résen!

A széles látókör Frei Tamásnak is jár

Már nincs sok időd

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Légy fültanú!

Jól hallottam, egy lepke szállt el?

Bennünk van a kutyavér

2007.12.20. 17:14 | gézus | Szólj hozzá!

Címkék: magyaragy rekláminger

A társas lény képzeletbeli - talán csak Aronsonnál létező - személyében rejlő ingerre építenek a reklámjaikkal bennünket is puszipajtássá degradáló cégek és intézmények, midőn egy olyan érzésre utaznak, ami szerintük bennünk kéne, hogy legyen. Olykor nemzettudatba ágyazott közösségi szellem, vagy épp egy, a lelkiismeretünkre hatni próbáló érzelgős kijelentés, máskor valamiféle lealjasított közösségtudat, néha meg épp a bennünk rejlő zabolázatlan egó felszínre hozásának egyik járható útja.
Egyes kijelentések egészen a pedofília határáig is elmerészkednek („…abban a kislányban ott van az egész ország…”), mások meg holmi gang bang fantáziálásokról szólnak („…Ha több van benned”).
Tudjuk, nem egyszerű feladat a magyar nyelven úrrá lenni, s elkerülni még a kétértelműség látszatát is - hacsak épp nem ez a cél. Az meg már szinte nem is tűnik annyira beteges dolognak, hogy valaki, pusztán az úgynevezett szakmája rabjaként sportot űz abból, hogy toplistákat gyártson az év reklámszlogenjeiből.
Valójában elegünk van az ajánlat-hatásszünet-márka-szlogen felépítésű reklám-koreográfiák mindegyikéből! Mi a magunk részéről üresek vagyunk, bennünk aztán végképp nincs semmi…

Új Magyarország - Benned van
Vilmos - Ami közös bennünk
Elle - Ha több van benned

A bejegyzés trackback címe:

https://gezus.blog.hu/api/trackback/id/tr77333774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása