† gézus él †

†††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††

Rovatok

Légy résen!

A széles látókör Frei Tamásnak is jár

Már nincs sok időd

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Légy fültanú!

Jól hallottam, egy lepke szállt el?

Szarunk rá!

2007.09.26. 10:10 | gézus | Szólj hozzá!

Címkék: anyagcsere művilág

WC-történeti kiállítás - Budapest. Történelmi pillanatról azért kár lenne beszélni. Sőt, ettől még a klotyó köré emelt társadalmi tabuk is ugyanúgy megmaradnak. A paraván nem dőlt el.
Mi igazán egyet hiányoltunk, de nagyon. Ami nélkül nem is lett volna értelme az egésznek. Sőt úgy általában a vécé sem létezne, ha nem lenne székletürítési kényszerünknek végterméke, melynek elhelyezéséhez hosszú ideig nem szükségeltettek ilyen külsőségek.
Esetleg lehetett volna valami művészet közeli utalás, példának okáért (hogy legalább a szervezőknek még gondolkodniuk se kelljen) mondjuk Bunuel filmjére, A szabadság fantomjára. Emlékezhetünk, a filmben input és output oldal igen mulatságos módon felcserélődnek, így az asztaltársaság fajanszokon üldögél és a legnagyobb természetességgel beszélget az ürítésről, míg enni már egyenként vonulnak el egy melléhelyiség-szerű étkezőbe. Makavejev Sweet Movieját már említeni sem merjük…
Szóval az egész csak egy nagy körítés, keringés a főtéma körül. Amint azt a légy is teszi a még gőzölgő objektum fölött. (És itt egy kihagyhatatlan mellékszál… Az iStockphoto ezt tényleg komolyan gondolta? Vajon melyik cég lesz az, aki az ő fotóbankjukból épp ezt a képet fogja felhasználni legújabb kampányához?). Beszélhetnek nekünk az emberi anyagcsere szabadságáról, meg művészetről. A magunk részéről szarunk rá! Végül is szar nélkül az egész szart se ér.

A bejegyzés trackback címe:

https://gezus.blog.hu/api/trackback/id/tr92186752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása