† gézus él †

†††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† †††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††††

Rovatok

Légy résen!

A széles látókör Frei Tamásnak is jár

Már nincs sok időd

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Légy fültanú!

Jól hallottam, egy lepke szállt el?

Egy 21. századi diszkózene

2008.02.22. 22:21 | gézus | Szólj hozzá!

Címkék: fülzsír

Egyesek máris kihirdették az év lemezét. Csak annyit tudnak mondani - Hercules & Love Affair. Mi azért önmérsékletre intenénk mindenkit. Még csak február van, adjunk esélyt másoknak is. Igaz a mára gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált DFA Records gondozásában kiadott bemutatkozó album kétségtelenül kedvező hatást fog gyakorolni az idei tavaszra. Ráadásul egy régi ismerőst is  köszönthetünk rajta, hiszen a lemez felén egy Mercury-díjas figura, nevezetesen Antony Hegarty is hallatja hangját. De még hogy!

Azt ugye nem kell ecsetelni, hogy Antony duettekben verhetetlen, s hogy valótlan csengésű hangjához a csupasz zongoraszó éppúgy passzol, mint a  jól megválogatott vonósok hada. Újabban pedig be kell ismerjük, a diszkó revival-ben is elévülhetetlen érdemeket szerez magának. Marc Almond, Jimmy Sommerville és a többiek után ismét van valaki, aki nem (illetve elsősorban nem) a meleg büszkeség élharcosa, hanem előadó- és szórakoztató művész. (Most így utólag talán már felesleges is hálálkodni az Ultrahang Alapítványnak, aki annak idején - még mielőtt végérvényesen világhírűvé vált volna - elhozta őt Magyarországra.)
De egyet azért ne feledjünk - bár a lemez varázslatos hangulatához jelentősen hozzájárul Antony vendégmunkája, a zenei projektet jegyző Andy Butler (no meg Tim Goldsworthy) szépérzéke is kellően magasztalható. Valahogy most is úgy tűnik, hogy az elektro-diszkó-factory, a dance-punk melegágya, a DFA Records ezúttal sem hibázott túl nagyot, amikor is a H&LA bemutatkozásához nevét adta.

A bejegyzés trackback címe:

https://gezus.blog.hu/api/trackback/id/tr41350814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása